Günümüzde Gebze krom hurdası toplayıcıları sayesinde, çevre olumlu yönde etkilenmektedir. Paslanmaz kromun uzun hizmet ömrü ve yüzde 100 geri dönüştürülebilir olması onu mükemmel bir çevreci metal haline getirmektedir.
Gebze Paslanmaz Krom Hurdası
Krom, yüksek erime noktasına sahip, çelik üzerine gümüşi beyaz, sert ve parlak bir metal kaplamadır. Sertliği ve korozyon direnci nedeniyle vazgeçilmez endüstriyel metaller arasında yer almaktadır. Paslanmaz çelik ve demir dışı alaşımların üretiminin dışında deriyi işlemek için kullanılan pigmentleri ve kimyasalları oluşturmak için de kullanılmaktadır.
Dünya üzerinde, krom kaynağı az olmasına rağmen, kullanımın sürekliliği geri dönüşümü sayesinde sağlanmaktadır.
Krom paslanmaz çelik üretiminde kritik öneme sahiptir. En paslanmaz çelik yaklaşık yüzde 18 oranında krom içermektedir. Çeliği sertleştiren ve korozyon ve yüksek sıcaklıklara karşı direncini arttıran içerisindeki krom oranıdır.
Paslanmaz krom paslanmaz ve kolayca sterilize edilir, birçok öğenin bir parçası olarak günlük hayatımızda kullanılmaktadır. Kromun yaygın olarak kullanıldığı yerler:
- Mutfak aletleri,
- Gıda işleme ekipmanları,
- Tıbbi ve dişçilik aletlerinde
- Süs eşyaları,
- Jant kapakları,
- Jet motorları,
- Trafik çizgileri için kullanılan boyalar,
- Güzellik ürünler ve
- Endüstriyel fırınlardır.
Paslanmaz krom içeren nesneler, kullanım ömürlerinin sonunda nadiren atık haline gelir. Geri dönüştürülen paslanmaz nesneler sistematik olarak ayrılır ve geri dönüşüm yoluyla üretim sürecine geri kazandırılır.
Paslanmaz kromun geri dönüşümü, ekonomik olarak mümkün kılan değerli hammaddeler elde edilmesini sağlar.
Paslanmaz krom, tüm dünyada yeniden eritmek için hurda toplayan ve işleyen geri dönüşümcüler tarafından büyük ölçekte aktif olarak geri dönüştürülür.
Hurda Toplama
Gebze paslanmaz hurdacısı olarak görev yapan firmalar tarafından 2 tür hurda toplanmaktadır. Bunlar:
- Geri kazanılmış hurda: eski hurda ve
- Endüstriyel hurda: yeni hurdadır.
Geri kazanılan hurda, hizmet ömrünün sonuna gelmiş endüstriyel ekipmanları, tankları, ya da büyük ev eşyalarını içermektedir.
Endüstriyel hurda, endüstriyel mühendislik ve fabrikasyon kaynakları tarafından yapılan imalattan endüstriyel iadeleri ya da üretimde ortaya çıkan artıkları içerir.
Hurda toplama sayesinde, krom ve diğer metaller fabrikalardan ya da yüksek hurda üretimi yapılan diğer yerlerden toplanarak, geri dönüştürülmesi adına merkezlere götürülmektedir. Gerekli ayrıştırma ve eritme ve şekillendirme sonrasında toplanan tüm krom yeniden kullanılır hale getirilmektedir.
Hurdayı Geri Dönüştürmek
Hurda geri dönüşümünün çevreci etkileri ile birlikte satışta sunulan Gebze paslanmaz hurda fiyatı, satışı yapanların hurda firması seçmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sunulan fiyatlar, iş yapan firmaların teknolojik altyapısı ile yapılan geri dönüşümün başarı oranına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Geri dönüşümde, her bir alaşım türünü yeniden eritmek üzere ayırmak ve hazırlamak için özel uzmanlık ve sofistike teknoloji gereklidir. Bir geri dönüşüm işlemcisi, hurdayı daha küçük parçalara ayırmak için büyük bir parçalayıcıya besler. Daha sonra kimyasal olarak analiz eder ve türüne göre saklar. Bu süreç, hurdanın krom çeliklere, nikel alaşımlarına ve diğer paslanmaz çelik türlerine harmanlanmasını içerebilir.
Belirli müşteri gereksinimleri için yığınlar halinde karıştırıldıktan sonra hurda, üreticilere tekrar satılmaktadır.
Dünyada krom üretimi tüketimi küresel pazardan etkilenmekte, krom dahil, mineral ürünlere olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Sınırlı kaynağa sahip olan kromun kullanımı ancak uygun koşullarda yapılan geri dönüşümle mümkün olmaktadır.
Gelecekte de krom kullanımının devam edebilmesi için global düzeyde geri dönüşüm desteklenmekte ve yapılmaktadır. Krom hurdasının geri dönüşümü sayesinde, sınırsız kullanım mümkün olarak kabul edilmektedir.
Çelik Endüstrisinde Krom Kullanımı
Hurda krom, geri dönüştürülerek, Gebze 304 kalite paslanmaz hurdası elde edilmesi sağlanmaktadır. Bu paslanmaz, sınai aletlerin üretiminde en çok tercih edilen paslanmaz hurda türü olarak bilinmektedir.
Hiçbir şekilde paslanma ve bozulma göstermemesi sebebi ile 304 kalite paslanmaz hurda uzun süre sorun yaşamadan kullanım sağlamakta ve %100 geri dönüşebilmektedir.
304 paslanmaz hurdası geri dönüşümünde, çelik ile birlikte krom ve demir alaşımı olan ferrokrom, molibden ve demir alaşımı ve nikel bir elektrikli fırında harmanlanır. Eritme işleminden sonra saf olmayan maddeler giderilir, erimiş metal rafine edilir ve üretilen belirli paslanmaz türü için hangi son ayarlamaların gerekli olduğunu belirlemek için kimyası analiz edilir.
Erimiş paslanmaz çelik daha sonra büyük levhalar haline getirilir ve bobin, tel ve diğer formların üretimi için hazır halde tekrar satışa sunulur.
Endüstriyel üreticiler çatal bıçak takımı, tencere ve tavalar, evyeler ve birçok mimari, endüstriyel ve diğer bileşenler dahil olmak üzere her gün kullandığınız paslanmaz ürünleri üretmektedir.
Paslanmaz ürünler, üretim ve kullanım sürecinin her aşamasında temel özelliklerini ve kullanım değerini korur. Pek çok endüstriyel ve mühendislik malzemesinin aksine paslanmaz ürünler, tedarik zincirinde herhangi bir bozulma olmadan orijinal kalitesine döndürülebilir.
Çelik tek başına bu özelliklerini koruyamamakta, uzun süreli aynı özellikte kullanımı ancak içindeki 304 paslanmaz oranı ile gerçekleştirilebilmektedir. Kolay şekil alabilen bu hurda sayesinde, çelik istenilen ürün haline getirilebilmektedir.
En İyi Paslanmaz Üretimi Nasıl Olur?
Gebze 316 kalite paslanmaz hurda fiyatları 304 kaliteye göre daha iyi kalite ve yüksek performans sergilemesi sebebi ile farklılık göstermektedir.
Uzman olmayanlar için, bir kalite paslanmaz çelik ile diğeri arasındaki farkları gözden kaçırmak kolaydır. Bununla birlikte, bir üretici için, 304 kalite paslanmaz çelik ve 316 kalite paslanmaz çelik alaşımları arasındaki büyük fark vardır.
316 paslanmaz çelik özelliklerini sıralayacak olursak:
- Erime aralığı 1.371 °C ila 1.399 °C arasında değişmektedir.
- Yüksek mukavemet ve korozyon direnci göstermektedir.
- Yüksek krom ve nikel konsantrasyonları gibi niteliklere sahiptir.
- Asitlere, alkalilere ve klorür çukurlaşmasına karşı direncini artıran molibden içerir.
316 paslanmaz çeliğin malzeme bileşimi:
- % 16 krom
- % 10 nikel
- % 2 molibden şeklindedir ve artan nikel içeriği ve molibdenin dahil edilmesi, 316 kalite paslanmaz çeliği, 304 kaliteden biraz daha pahalı hale getirir.
Diğer yandan, 316 kalite paslanmaz, özellikle klorürlere ve klorlu çözeltilere karşı artan korozyon direncine sahiptir.
Korozyona dayanıklı özellikler sergilemesi 316 kalite paslanmazın kostik çözeltilere, kimyasal içerikli temizleyici ve maddelere, aşındırıcı uygulamalara dayanıklı halde olmasını sağlamaktadır. Bu sayede farmasötik ve tıbbi uygulamalar için ideal kullanım sağlar ve dezenfektanlardan etkilenmez.
Deniz suyu ve tuzlu havanın özellikle metallere verdiği zarardan etkilenmemesi denizcilik uygulamalarında tercih edilmesini sağlamaktadır. 316 kalite paslanmaz, tuz ve klorüre karşı gösterdiği direnç sayesinde denizcilik uygulamaları idealdir.
316 kalite paslanmaz çelik hem sağlam hem de çok yönlüdür, bu da onu yıllarca dayanacak şekilde yapılmış özel tel sepetler için ideal kılar. Bu paslanmaz çelik sınıfı, yüksek darbe süreçlerine tekrar tekrar maruz kalmaya dayanacak şekilde tasarlanmış dayanıklı sepetler yapmak için kullanılabilir.
Hurdasının yaygın olarak bulunabilir olması, aynı zamanda hurda değeri olarak daha yüksek getiri sağlaması 316 kalite paslanmazın diğer artıları olarak kabul edilmektedir.
Hurda Merkezi olarak 316 ve 304 paslanmaz hurdalarının toplaması, satışı ve yeniden kullanımı için profesyonel hizmet veriyor, hurdalarınızı yerinde satın alarak, karınıza etki etmesini sağlıyoruz. Hurda toplama ve hurda uygulamalarımızla ile ilgili detaylı bilgi almak için 0505 004 07 02 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.